بخشی از متن:
فهرست مطالب
مقدمه
«عوامل موفقیت و گسترش اسلام»
خلق و خوی پیامبر صلی الله علیه وآله
شیفتگی و دلدادگی اصحاب
قرآن
نرمی در عین صلابت
تربیت هسته ی اصلی اسلام
دعوت و تبلیغ اسلام
پرهیز از خشونت در دعوت
مال خدیجه و شمشیر علی علیه السلام
اخبار کتب پیشین آسمانی
موقعیت جزیره العرب و تاثیر آن در گسترش اسلام
مدینه و تاثیر آن در گسترش اسلام
«موانع بیداری اسلامی»
تحریف اسلام و وارونگی مفاهیم دین
حکام کشورهای اسلامی
تفرقه
تحجر و جمود مقدسنماها
روشنفکرنماها
آخوندهای وابسته
منابع
مقدمه
مسئله ی گسترش سریع اسلام یکی از مسائل مهم تاریخی جهان است که درباره ی علل آن بحث و گفتگو می شود... اسلام از آن جهت که از سرزمین خودش خارج شد و افقهای دیگری را گشود مانند مسیحیت است.
اسلام در جزیره العرب ظهور کرد و امروز ما می بینیم که در آسیا٬ آفریقا٬ اروپا٬ آمریکا و در میان نژادهای مختلف دنیا پیروانی دارد و حتی عدد مسلمین گو این که مسیحی ها کوشش می کنند کمتر از آنچه که هست نشان بدهند و اغلب کتابهای ما٬ آمارشان را از فرنگی ها می گرفتند٬ ولی طبق تحقیقی که در این زمینه به عمل آمده٬ شاید از عدد مسیحیان بیشتر باشد و کمتر نباشد. ولی در اسلام یک خصوصیتی هست از نظر گسترش که در مسیحیت نیست و آن مسأله ی سرعت گسترش اسلام است. مسیحیت خیلی کند پیشروی کرده است ولی اسلام فوق العاده سریع پیشروی کرده است چه در سرزمین عربستان و چه در خارج عربستان٬ چه در آسیا٬چه در آفریقا و چه در جاهای دیگر.
این مسأله مطرح است که چرا اسلام این اندازه سریع پیشروی کرد؟ حتی لامارتین شاعر معروف فرانسوی می گوید: اگر سه چیز را در نظر بگیریم احدی به پایه ی پیغمبر اسلام نمی رسد. یکی فقدان وسائل مادی: مردی ظهور می کند و دعوتی می کند در حالی که هیچ نیرو و قدرتی ندارد و حتی نزدیکترین افرادش و خاندان با او به دشمنی بر می خیزند٬تک ظهور می کند٬ هیچ همکار و همدستی ندارد٬ از خودش شروع می شود٬ همسرش به او ایمان می آورد٬ طفلی که در خانه هست و پسر عموی اوست علی علیه السلام ایمان می آورد٬ تدریجا افراد دیگر ایمان می آورند آن هم در چه سختی ها و مشقت ها! و دیگر٬ سرعت پیشرفت یا عامل زمان و سوم بزرگی هدف. اگر اهمیت هدف را با فقدان وسائل و با سرعتی که با این فقدان وسائل به آن هدف رسیده است در نظر بگیریم٬ پیغمبر اسلام به گفته ی لامارتین و درست می گوید در دنیا شبیه و نظیر ندارد. مسیحیت اگر دردنیا نفوذ و پیشرفتی پیدا کرد٬ بعد از چند صد سال که از رفع مسیح گذشته بود تا اندازه ای در جهان جایی برای خود پیدا کرد.
«عوامل موفقیت و گسترش اسلام»
1 .خلق و خوی پیامبر صلی الله علیه وآله
راجع به علل پیشرفت سریع اسلام٬ ما به تناسب بحث خودمان که بحث در سیره ی نبوی است سخن می گوییم. قرآن این مطلب را توضیح داده است و تاریخ هم همین مطلب را به وضوح تأیید می کند که یکی از آن علل و عوامل «سیره ی نبوی» و روش پیغمبر اکرم یعنی ... خلق و خوی رسول اکرم٬ سیره ی رسول اکرم٬ طرز رفتار رسول اکرم٬ نوع رهبری ومدیریت رسول اکرم... است و حتی بعد از وفات پیغمبر اکرم هم٬ تاریخ زندگی پیغمبر اکرم یعنی سیره ی او که بعد در تاریخ نقل شده است خود این سیره ی تاریخ عامل بزرگی بوده است برای پیشرفت اسلام... خداوند در سوره ی آل عمران٬ آیه ی 159 می فرماید: «فبما رحمه من الله لنت لهم.» خدا به پیغمبرش خطاب می کند: ای پیامبر گرامی! به موجب رحمت الهعی به تو٬ در پرتو لطف خدا٬ تو نسبت به مسلمین اخلاق لین و نرم و بسیار ملایمی داری٬ نرمش داری٬ ملایم هستی٬ روحیه ی تو روحیه ای است که با مسلمین همیشه در حال ملایمت و حلم و بردباری و حسن و خلق و حسن رفتار و تحمل و عفو و امثال اینها هستی.«و لو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک».اگر این خلق و خوی تو نبود٬ اگر به جای این اخلاق نرم و ملایم٬ اخلاق خشن و درشتی داشتی مسلمانان از دور تو پراکنده می شدند.یعنی این اخلاق تو یک عاملی است برای جذب مسلمین. این خودش نشان می دهد که رهبر٬ مدیر و آنکه مردم را به اسلام دعوت می کند و می خواند یکی از شرائطش این است که در اخلاق شخصی و فردی نرم و ملایم باشد.
خلق و خویش مانند سخنش و مانند دینش جامع و همه جانبه بود. تاریخ٬ هرگز شخصیتی مانند او را یاد ندارد که در همه ی ابعاد انسانی در حد کمال و تمام بوده باشد. او به راستی انسان کامل بود.
فرمت word تعداد صفحات:11